Weekend. Bangun je kena fikir nak buat sarapan apa. Sebabnya, Mr. Hubby akan ke kelas dan Hasya apabila bangun akan tanya, `Nak makan apa?'.
Oleh itu, dalam peti sejuk kena standby makanan-makanan yang senang dimasak seperti nugget, hotdog dan sebagainya. Tapi kalau selalu sangat hidang nugget dan hotdog, bebudak dan bapak budak takkan teruja. Jadi, kenalah invent sesuatu yang baru dan terbaik dari oven.
Bahan-bahan
3 keping pastry puff jenama kawan yang saiz kecil (4 in x 4 in)
6 batang filament crab
Sedikit serbuk lada hitam, parsley flakes dan keju Parmesan.
Cara-cara
Ambil sekeping pastry puff. Potong dua, bentuk segitiga.
Ambil sebatang crabstick dan letak di tengah-tengah segitiga pastry tadi.
Tabur sedikit serbuk lada hitam, daun parsley dan keju parmesan.
Lipat pastry. Tekan-tekan sedikit supaya tidak terbuka. Kelar tengah-tengah pastry.
Lipat ke kiri |
Lipat ke kanan |
kelar tengah pastry |
Susunkan atas loyang yang telah disapu sedikit mentega.
Panaskan oven 200 darjah. Bakar pastry sekitar 10-15 minit. Jangan sampai hangit sudahlah.
Dah masak |
Siap. Hidang panas-panas. Minum dengan air panas. Saya buat Teh O berperisa Mango.
Sebenarnya teh tu untuk saya, tapi Hasya yang minum.
Cicah Teh O? |
Sekian.
No comments:
Post a Comment