Saturday, April 6, 2013

Johor Premium Outlet... Riang Ria di Johor Negeriku! (Part V)

Bersambung dari Part IV.

Sabtu (30.3.13) sememangnya hari yang memenatkan. Seharian aktiviti dihabiskan di Puteri Harbour dan sekitar Bandararaya Johor Bahru. Pagi Ahad pula dah nak pulang ke ibu kota. 




Sebelum pulang pastinya saya tidak mahu melepaskan peluang untuk melihat dan mengenali sendiri `Johor Premium Outlet'. Meskipun saya bukan seorang `shopaholics' namun siapalah yang tak suka shopping kan? Walau bagaimanapun, tanpa bonus dan duit tambahan, maka tujuan ke JPO ini hanyalah untuk meninjau dan melihat sahaja.

JPO ni sangat dekat dengan rumah My Sis di Senai. 





Saya pun tak tahu dulu-dulu JPO ni ladang kelapa sawit atau hutan. Besar juga kawasan ni. 


dah sampai

Parking kena bayar

Reka bentuknya sebijik macam Premium-premium Outlet (francais sama kot) yang pernah saya pergi di LA (Camarillo), Florida (Orlando), New York (Waterloo) dan Texas (San Marcos). 







Jadi, tentunya saya berasa excited lebih-lebih pula apabila teringat akan betapa syoknya berbelanja di luar negara apabila melihat betapa banyaknya butik-butik dan factory outlet di JPO ni!













Kalau lapar boleh makan di Food Court.




Pastinya juga kaki saya tertarik untuk masuk ke Coach Factory Outlet. Dan saya dapat melihat, memegang dan membelek  KRISTIN LEATHER DOUBLE ZIP SATCHEL BUTTERCUP ini. Tapi saya tak beli sebab mahal. New Arrival lagi.




Yang kuning tu Kristin Coach Buttercup


Meskipun JPO adalah rangkaian jenama Premium Outlet seperti yang terdapat di luar negara, namun harga barang-barang di sini agak mahal. Walau bagaimanapun, sekiranya perbandingan harga dibuat dengan butik-butik dalam negara, maka harga barangan yang anda beli di sini adalah lebih murah. 











Meskipun saya tak beli coach buttercup di JPO tapi saya sebenarnya dah order coach ni secara online. Di JPO saya masuk ke Coach ni untuk banding harga sahaja. Memang lebih murah beli secara online. Cumanya, kita tak dapat pegang dan belek masa nak pilih-pilih. Dan berkemungkinan berisiko sekiranya ditipu oleh penjual.


Coach Kristin Buttercup ku



Akhir kata, walaupun tak beli apa-apa di JPO, saya tetap berbangga dengan oulet beli-belah ini. Giler tak bangga! Beratus ribu batu saya terbang ke negara orang. Tetiba je bila balik ke tanah air, ada outlet beli-belah yang sama bentuknya tersedia di sini. Giler tak internationalnya Johor sekarang ni. 




Tak payah nak ke California, Florida, Holland untuk ke Legoland. Johor ada dah. Tak payah nak ke LA, NYC, Washington untuk beli-belah. Johor ada dah JPO. Tak payah nak ke Sanrio Puroland Tokyo untuk tengok Hello Kitty. Johor dah ada dah. 

Am I Johorean? No doubt, I am Johorean! 


10 comments:

nurul.kamarul said...

lawanya buttercup tu kak..
mst sama lawa ngan duitnye kan.. hehe
i likeee

weezana said...

beli online bolehlah tahan lagi harganya.. kalau tengok harga yg new arrival kat JPO(sebelum discount) memang x mampu ler...

tapi memang lawa, jadi pejam mata je la beli hehehe...

penunggang.bulan.putih said...

kak tanya sikit..selalu akak beli beg coach online,apa nama web nye...

weezana said...

dik, cuba request friend fb dua dealer ni.. setakat ni dua ni boleh dipercayai:

1. https://www.facebook.com/zazazulkifle

2. https://www.facebook.com/LynnsLuxes?fref=ts

:)

misz aisya said...

Akk, mksdnye brg2 kat jpo ni murh brbndg klu kite g butik mcm kat pavi tu ye? Mrh dlm bpe prcent?

Klu on9 blh prcye ke?..sori bnyk tnye. Nk crik brg hntrn.

weezana said...

kena tengok jugalah.. beli time sale ok lagi...

tentang on9, ada yg tipu dan ada yg betul. kena hati2...

QA's ~ mamapapa said...

salam kenal...trjumpa blog ni waktu gugel2 pasal aktiviti menarik kt johor :)
jmput follow kmbali ye :))

weezana said...

QA's mamapapa, saya dah follow blog puan :)

dalila said...

Auwww..lawanye buttercup..

weezana said...

dalila.. kan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...