Friday, June 26, 2015

Kek Butter Marble (Pineapple Flavor) untuk hari jadi sahabatku..

Assalamualaikum...

Kalau kita nak bagi kawan kita kek hari jadi, tak semestinya kita bagi sebiji kek. Kalau beli di kedai-kedai kek (secret recipe contohnya), boleh je beli satu slice kek sahaja untuk bf kita tu. Justeru, sama juga kalau kita baking sendiri. Boleh bagi beberapa slices. Asalkan cantik dan comel.

comel tak?


Aroma kek butter yang harum pastinya menawan hati penerima kek ni. Resepi adalah seperti di link ini.  Pastinya, kreativiti waktu mencorak adunan diperlukan. Kalau tak kreatif pun takpe, campak-campakkan dan tompok-tompokkan sahaja. 

sebelum

selepas


Potong comel-comel...




Sekian. 


2 comments:

cik hani said...

COMEL DAN NAMPAK SEDAP.
TERLIUR

weezana said...

Cik hani, kalau suka butter cake, insyaallah suka kek ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...