Thursday, February 21, 2013

Premium Water Chalet di Lexis, Port Dickson

Last month saya ada ke Lexis, Port Dickson (entry ini sungguh tergendala). Ini adalah kali kedua saya menginap di Lexis, PD. Juga kali kedua untuk urusan mesyuarat kerja. Kali pertama ke Lexis Oktober tahun lepas, saya menginap di Bilik Premium Tower Seaview (klik sini untuk cerita selanjutnya tentang bilik premium tower). Kali kedua ni, saya menginap di Premium Water Chalet.


Premium Water Chalet ni semestinya lebih cantik daripada bilik di tower hotel. Semestinya juga chalet ini berada di atas air.




Paling menarik, dalam bilik ada panel kaca atas lantai yang mana saya boleh melihat air laut menerusi panel kaca tersebut. 





Ada 2 panel kaca, satu di hujung katil dan satu lagi berdekatan tub mandi.





Ada 2 buah katil dalam setiap Premium Water Chalet ni iaitu sebuah katil bersaiz King dan sebuah katil bersaiz Queen.




Sama seperti bilik Premium Tower, di Water Chalet ini juga ada tub mandi yang luas dan shower yang berasingan.




Dari beranda boleh melihat Selat Melaka dan sebenarnya memang berada atas  lautan yang mengalir ke Selat Melaka.




Mesyuarat yang saya hadiri ni ada majlis makan malam. Tema makan malam ni `Merah Hitam'.



Ladies in Red & Black

Menunya ala Chinese.




Ini appetizer.




dan menu-menu seterusnya (hahaha, saya tak ambil semua foto sebab saya lapar dan terlupa).


sup

ayam yang hampir licin

2 ekor je udang

Kesimpulannya, cantik juga Lexis PD ni. Cuma lagi best kalau dapat duduk di Grand Lexis. Sebab di Grand Lexis, setiap bilik ada private swimming pool :)

3 comments:

adda syuhada said...

wowww bestnya...dah lama xgi pd..rasanya last pergi 2thun lepas..

adda syuhada said...

wowww bestnya...dah lama xgi pd..rasanya last pergi 2thun lepas..

weezana said...

cantik hotel ni. kebetulan sharing ngan bos, tu yg dapat water chalet hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...