Monday, January 21, 2013

Hasya's Birthday 2013... Haagen Dazs Part II

19 Januari 2013, hari jadi Hasya. Oleh kerana saya dah buat Kek Coklat Moist untuk sambutan hari jadi di tadika Hasya, maka tidaklah saya mahu membuat kek lagi untuk sambutan kami sekeluarga. Saya rancang untuk makan dessert lain pula.

Garfu 2 mata

Saya ambil keputusan untuk makan aiskrim di Haagen-Dazs. Pemilihan ini didorong atas faktor Hasya yang amat sukakan aiskrim (budak mana je yang tak suka aiskrim!). Saya pasti, meraikan hari jadi di Haagen-Dazs akan menggembirakan Hasya.


Justeru, kami ke Haagen-Dazs, Sunway Pyramid. Membelek-belek buku menu yang sangat cantik (ada banyak gambar aiskrim yang cantik!), saya pilih Fondue untuk kami makan bersama. Hasya teruja menantikan Foundue yang diorder.

Menu yang menawan
Fondue

Flower Blossom pun nampak awesome

Fondue yang sangat menarik dan indah persembahannya ini mengandungi 16 mini scoops aiskrim. Ada 4 perisa iaitu Belgian Chocolate, Strawberry, Cookies & Cream dan Vanilla. Selain daripada aiskrim, ada juga potongan kek, biskut cip coklat, biskut Love Letter dan buah-buahan (strawberry, epal dan pisang).




Tangan kecik yang nak ambik aiskrim tu, tangan Khayra!


Paling menarik, Fondue ini dihidangkan dengan coklat cair. Jadi, boleh celup aiskrim, biskut, kek atau buah-buahan dalam coklat cair tu. Sedap tau. Lepas celup dalam coklat cair, boleh celup dengan badam hancur.






Memang awesome dan menggembirakan hati birthday girl!




Selain daripada Fondue, Mr. Hubby juga order Cappucino. Minuman panas ni disertakan 2 keping biskut Cip Coklat.



Haagen-Dazs juga beri saya Ambassador Card. Ada diskaun 30% kalau saya makan di Haagen-Dazs setiap Selasa.



Oleh kerana sudah hampir dengan perayaan Tahun Baharu Cina, jadi, dapat pula angpow diskaun.



Wah, kena makan selalu ni!

Selamat Hari Jadi Hasya, semoga terus cemerlang dalam apa jua bidang.

Sekian.

2 comments:

mass lela wangsa said...

Happy Birthday Hasya...semoga sentiasa menjadi anak yg baik untuk kedua ibu bapa...

weezana said...

terima kasih atas ucapan dan doa Mass.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...