Friday, December 11, 2015

Balang Cinta (31 Nota Romantik + 31 Hari)

Assalamualaikum...
Novel ini manuskrip pertama saya yang diterbitkan. Terima kasih kepada Jemari Seni atas kesudian menerbitkan karya ini.

Kepada yang suka cerita bergenre romantic sweet, saya syorkan bacalah `Balang Cinta' ni. Kisahnya tentang Khyra yang impikan suami romantik. Malangnya, dia dipertemukan dengan Firas, engineer yang sangat kayu. FYI, engineer memang payah nak cari yang romantik. 

Hampir pula, Khyra tak nak kahwin dengan Firas. Tapi disebabkan tak nak merumitkan keluarga, Khyra teruskan juga. Almaklum, segala-galanya diatur oleh abang ipar dan kakak sepupu Khyra (Shamsul dan Ernieza).

Menyedari Firas memang langsung tak romantik, Shamsul dan Ernieza menghadiahkan `Balang Cinta' sebagai hadiah kahwin buat Firas dan Khyra. Dalam balang tu ada 31 Nota Romantik. Nota tu bukan nota saja-saja. Tapi, Firas dan Khyra kena selesaikan semua tugasan nota tu dalam masa 31 hari.

Tugasan tu kena buat berselang-seli. Kalau hari ni Firas, esok Khyra pula. Jadi, sepanjang 31 hari tu, macam-macam adegan romantic sweet yang berlaku. Yelah, Firas dah ler sengal. Khyra pulak expectation tinggi. Novel ni sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang nak lembutkan jiwa. Harus disimpan di rak buku setiap isi rumah terutamanya bagi pasangan suami isteri. Kalau gaduh tu memang sesuai pilih salah satu tip untuk pujuk pasangan masing-masing.

Kepada yang jiwa tak romantik tu, dua perkara mungkin akan berlaku pada anda setelah menghabiskan bacaan novel ini:

1. Tetiba je rasa macam romantik.
2. Hairan kenapa mesti jadi romantik

Kepada yang nak bertanya apa-apa, boleh hubungi saya di : weezemilia@gmail.com

Happy reading!


Sekian.

4 comments:

Unknown said...

Tahniah beb.

weezana said...

Tq zua:)

Unknown said...

terbitan karangkraf ke kak

weezana said...

Deera,

Terbitan Jemari Seni. Insya-Allah sebelum penghujung Januari 2016.