tag:blogger.com,1999:blog-2363293038220947591.post5382358967677203630..comments2023-09-03T19:08:07.315+08:00Comments on Life is colorful: Step by Step... Bun Pandan Berkismis (sangat lembut)weezanahttp://www.blogger.com/profile/08009376004959766753noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2363293038220947591.post-22741460668362585612012-05-10T12:13:29.264+08:002012-05-10T12:13:29.264+08:00dah 2-3 kali juga jumpa resepi yang adunan lembik....dah 2-3 kali juga jumpa resepi yang adunan lembik. tapi yang seblum ni bila diuli-uli dengan tangan, kenyallah juga sedikit. yang ni memang lembik terus dan melekit-lekit di tangan. tawakal jelah masa pindahkan ke loyang. lain kali nak cuba letak butter cair kat tgn dan pencanai lah. thanks. Practise makes perfect kan..weezanahttps://www.blogger.com/profile/08009376004959766753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2363293038220947591.post-72042031005815836652012-05-10T11:41:04.306+08:002012-05-10T11:41:04.306+08:00dulu i pun takut nak handle adunan lembik, kdg2 ta...dulu i pun takut nak handle adunan lembik, kdg2 tambah tepung masa menguli, end up roti jadi sedikit keras bila sejuk, terbaca kat mana ntah, sapukan butter cair kat tgn & papan pencanai (kalau guna glass or marble top better), uli pelan2 insyaAllah lepas tu adunan akan jadi kenyal sikit, roti jadi lembut. mmg adunan lembik ni, rotinya sgt lembut.MEhttps://www.blogger.com/profile/08524972250979605587noreply@blogger.com