Sunday, January 3, 2016

Cuti Sekolah 2015 (Legoland Malaysia).. Part II

Bersambung dari Part I.



Pagi Krismas. Pagi-pagi lagi dah ke Legoland. Hari ni cuaca memang panas. Mujurlah tiket dah ada dalam tangan sebab pakej Pulai Spring Resort tu sekali dengan tiket kan. Kalau baru nak beli tiket, memang panjanglah beraturnya. 

Ramai
Harga tiket seperti berikut:




First time kami masuk ke taman tema berkonsepkan Lego. Mata tertarik kepada binaan-binaan Lego yang unik. 





Budak-budak memang teruja.

Sesi interview dengan Cik Lego

Lego Jaws


Dalam Legoland ni ada beberapa taman. Contohnya, Boating School, Imagination, Dino Land, The Shipyard, The Land of Adventure. 

Ada banyak rides juga. Ride `Battle of Lost Kingdom' yang paling Hasya suka. Tiga kali dia naik.


Tak mungkin lah nak beat score ni!

Battle of Lost Kingdom

Beetle bounce

Sempat jadi bomba
(bertanding padam api)


Tetap tersenyum walaupun kalah

Kalah tapi tetap bersemangat

Sewaktu berehat boleh main lego. 





Papan tanda tandas pun kiut sangat!



Kalau lapar, ada banyak benda bole makan. Cuma, mahal ler sikit. Taraf taman tema antarabangsa kan...




Kalau berkenan boleh beli Lego dan bawa balik.


Bersambung di Part III 

2 comments:

lia ummiirfan said...

bestnyaaa...Lia tak pernah lagi ke sini.. comel2 semuanya..:))

weezana said...

Best Lia.. Cuma... Panas! Berlekit-lekit rasa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...