Monday, May 12, 2014

It's Time to Celebrate... @Pullman Putrajaya with Loves

Bersambung dari Part I.

Nak buat party celebration untuk Mr. Hubby bukannya perkara mudah. Ada banyak faktor yang perlu ditimbang-timbangkan. Justeru, untuk memudahkan perkara-perkara yang susah, kami buat small celebration untuk keluarga kecil kami. Supaya Hasya dan Khayra tahu yang Mr. Papa, graduate hari ni. 

Nak sambut di rumah, budak2 tak akan teruja. Party akan jadi dull dan boring. Jadi, kena cari lokasi di luar. Faktor kekangan masa mendorong kepada pemilihan lokasi yang dekat. Pullman Putrajaya Lakeside akhirnya jadi pilihan hati. Dan semestinya budak2 amat teruja melihat cantiknya bangunan hotel semasa hendak memasuki bangunan Pullman. Kata Hasya, "Wah, macam istana."

Pullman Putrajaya Lakeside

Jalan ke basement parking


Bilik di Rafflesia Wings

Bilik di Pullman juga sangat cantik. Hasya dan Khyra sangat teruja. Lebih teruja apabila melihat ada slices cakes yang berada di atas meja. Maka, small celebration untuk Mr. Hubby pun disambut dengan ria. 

Tahniah Papa!

Untuk Mr. Hubby


The Cakes




Sepanjang petang 10 Mei 2014 ini, hujan turun agak renyai-renyai. Justeru, bebudak tidak dapat ke kolam renang. Namun di Pullman Putrajaya, kolam renang bukanlah segala-galanya, budak2 ada Kid's Club untuk meregangkan otot.

Hujan turun sejak tengah hari

Kid's Club








Malam ini juga meja untuk 4 orang di The Village, Pullman telah saya tempah awal. Kami akan berBBQ untuk menyambut segala pencapaian untuk appreciation untuk diri sendiri (FYI, termasuk dinner Mother's Day ler nihh).

Pullman di malam hari



FYI, BBQ di The Village ni hanya ditawarkan pada weekend sahaja. Menunya sedap-sedap dan tempat makan juga cantik. The Village dibina di atas Tasik Putrajaya. Justeru restoran ini berlatar belakangkan keindahan Tasik Putrajaya.


Sesuai untuk yang berjiwa romantik

BBQ, ada macam-macam termasuk Lobster

Roasted Lamb Leg

Sate
Kaunter Salads

Noodles Counter
Ice kacang

Ice-cream sebagai penutup

Dan, keesokan paginya cuaca memang sangat cantik. Justeru, bebudak bertambah teruja apabila dapat bermandi-manda di kolam renang Pullman yang besar dan cantik.

Beraksi di kolam kanak-kanak


Kolam dewasa


Akhir kata, meskipun Pullman Putrajaya Lakeside ni dekat je ngan rumah kitorang, tapi this is a wonderful way to celebrate our special moments.. 

Tahniah sekali lagi kepada Mr. Hubby! Happy Mother's Day to all Mom's in the world & Thanks a lot to all my lovely readers. Without you, I'm nothing; with you, I'm everything. Semasa mula menulis LifeisColorful ni, tak pernah termimpi nak capai 1 juta blogwalking. Thanks alot!

Sekian.

2 comments:

Rizziela said...

bestnya.. makanan pun nampak sedap2

weezana said...

alhamdulillah semuanya best dan budak2 pun happy sangat:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...