Tuesday, December 31, 2013

Cuti-Cuti Penang.. at Four Points by Sheraton

Hujung tahun 2013...

Dah lama tak balik kampung jumpa mak. Oleh itu, sempena hujung tahun 2013 dan cuti Krismas, saya ambil kesempatan untuk ke Utara tanah air. Makanya, cuti diambil 2 hari lagi bagi membolehkan saya dan Mr. Hubby bawa budak-budak jalan-jalan dulu di Penang. Lama sungguh tak ke Penang.

Oleh kerana dah lama sangat tak menginap di Penang, saya dah hampir tak tahu nama-nama hotel di sini. Banyak hotel-hotel yang dah bertukar nama. Pilih punya pilih (berdasarkan bajet dan keadaan hotel), tempahan ke Four Points by Sheraton (Tanjung Bungah) dibuat.

Maka, pada hari Krismas 25 Disember 2013, kami sekeluarga pun bertolak dari rumah ke Four Points. Kira-kira jam 3 petang, kami tiba di perkarangan hotel untuk daftar masuk. 








FYI, Four Points ni bukan hotel baru. Masa saya belajar di USM dulu, memang sudah ada hotel di sini. Tapi nama hotel tu bukan Four Points. Itulah, memang nama hotel berubah-ubah apabila pengurusan tau pemiliknya berubah. Dan, kami dapat bilik yang cantik dengan 2 katil yang besar.








Seperti biasa, aktiviti wajib ialah bermandi-manda di kolam. Bagusnya hotel ni kerana kolam tak dipenuhi ramai orang. Ada sesetengah hotel tu, sampai melimpah-limpah orang yang mandi. 


pantai ada obor-obor hehehe

si kecik takut kena gigit obor-obor,
jadi mandi kolam je


perenang-perenang dengan aksesori masing-masing

Khayra dengan itiknya dengan aksi `kuak itik'

Hasya sedang berenang gaya bebas


Aktiviti malam pula, cari makan dan keluar ke pasar malam di Batu Feringghi. Pasar malam di sini ada macam-macam barang dijual. 


Feringghi bercahaya dan hidup di malam hari.

Pasar malam
aksesori
selipar


Aksesori rambut

tempat lilin/perhiasan

Jam


Esoknya pula, kami menikmati keindahan pantai di sekitar kawasan hotel. 


pantai


budak-budak yang excited


kakak & adik


Selepas itu, saya mengajak Mr. Hubby untuk berjalan-jalan dan window shopping ke Queensbay Mall. Almaklum, saya belum pernah sampai ke mall ni. 


Queensbay Mall


Petang pula, ke Gurney Drive berjalan-jalan menikmati pemandangan.






Si kecik yang happy





Entry kali ini saya tak ada nak berkongsi tempat makan menarik. Sebabnya, tempat-tempat makan yang saya pergi, biasa-biasa sahaja. Selebihnya, kami makan di hotel sahaja. 


order room service je

Italian 

breakfast sebelum balik SP

Cukuplahkan 2 malam di Penang. Selepas ni balik ke rumah mak di Sungai Petani.

Selamat tahun baharu 2014.

Sekian.    

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...