Tuesday, July 23, 2013

Dome.. Kopi terbaik di dunia... (The World's Finest Coffees)



Dah lama sebenarnya tak makan di The Dome. Hampir tak ingat, bila kali terakhir makan di restoran ni. Tup tup tengok dah ada cawangan di Alamanda, Putrajaya. Ni yang terasa nak cuba makan di sini. Almaklum, mesti ada penambahbaikan menu. Mesti cuba ni... Jom...




Tak berapa ramai orang di sini. Sesuai kalau nak privacy dan makan dengan tenang.




Dome ni memang terkenal dengan variasi kopinya yang sedap2.. Jadi, memang wajiblah minum kopi. Kopi bukan sebarang kopi. Saya order kopi yang paling popular kat sini iaitu Honeycomb Goldrush. Ada banyak coklat chunk yang ditabur atas krim whip coffee ni. Memang sangat sedap.


Honeycomb Goldrush













Mr. Hubby tak nak kalah dan order Cofffee Twister. Kopi ni pun ada campuran coklat. Yumyum.




Kali ni juga tak nak makan pizza. Tapi saya nak makan seafood. Maka, saya yang amat lapar ini telah order Fisherman's Platter. Pergghh ada udang goreng tepung, sotong dan kepingan ikan. sangat mengenyangkan.



udang

Calamari

Jejari Ikan


Mr. Hubby pula order Creamy Seafood Pasta. Italian food gitu.




Kopi yang sedap + makanan yang sedap. Cumanya, makan dan minum di sini agak mahal. Memang rabak la poket. Pasni kalau terfikir nak makan kat Dome, mesti saya dah lupa: Bila kali terakhir saya makan di Dome?





Sekian.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...