Sunday, June 16, 2013

Makan Salted Eggs Crab di Restoran Adam Lai... (Selamat Hari Bapa 2013!)

Hari Bapa datang lagi... Nak balik kampung untuk meraikan dengan bapa sendiri, memang tak sempat. Bz bz bz.... Lagipun, minggu lepas baru jumpa My Dad dan beri Kek Butter Pandan Marble. 

Oleh yang demikian, sempena 16 Jun 2013, saya meraikan sambutan Hari Bapa bersama-sama bapa Hasya dan Khayra.. Hehehehehe.. Sempena menghargai kasih sayang seorang bapa, maka saya belanja Mr. Hubby, Hasya dan Khayra makan di Restoran Adam Lai...  lai lai... :)


Mr. Hubby & Hasya


Khayra






Restoran Masakan Cina Muslim ni menawarkan pelbagai menu yang lazat. Rambang mata nak memilihnya. Oleh kerana takut tak habis, kami order menu saiz kecil sahaja. Yang mengejutkan, Salted Eggs Crab saiz kecik sebenarnya cukup besar untuk kami berempat. Ada 4 ekor ketam saiz besar! Wow.


Awesome sesangat la ketam ni.. RM36 sepinggan

Dan menu-menu lain yang sangat awesome.


Loo Up Duck RM16

Lala Masak Cili Api RM16

Butter Prawn RM22
Minuman pilihan kami seperti berikut:


Adam Lai Bandung & Milo Ais Tabur

Kedondong Ais


Ketam dimakan dengan menjilat jari. Bersepah-sepah kulitnya.




Kalau larat boleh order ice-cream cake. Tapi saya memang dah tak larat.




Memang puas hati sangat makan di Adam Lai ni. Kalau rasa nak cuba masakan cina yang dijamin halal, datanglah ke sini. Alamat seperti berikut:




Restoran Adam Lai
69-G, Jalan Pahat H15/H
Seksyen 15
40000 Shah Alam
Phone: 03-5524378

Selamat Hari Bapa kepada semua bapa-bapa di seluruh dunia.. Semoga jadi bapa yang baik, bertanggungjawab dan penyayang.... :)

Selamat Hari Bapa untuk Mr Hubby!

Sekian. 

2 comments:

Emma Marinie said...

Kami selalu juga ke sini...menu favourite ialah ayam.kam heong dan chicken butter creme...mmg lazat

weezana said...

Saya first time datang sini.. lain kali nak cuba ayam kam heong pulak tq.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...