Wednesday, March 27, 2013

Mr. Kabab & Biryani Putrajaya (Arab & Pakistan gitu...)

Teringat pulak yang saya belum tulis entry tentang Restoran Encik Kabab ini. Dan percayalah, nama restoran ni memang `Kabab' dan bukan `Kebab'. Kalau DBP nak marah, boleh marah owner dia, jangan marah saya hehehe.

Kekadang tu memang rasa nak makan makanan Arab atau Pakistan atau mencari makanan-makanan berempah dan bagi panas sikit perut. Sebut je Nasi Arab, Mr. hubby automatik je pandu pergi ke Restoran Saba di Cyberjaya. Jadi awal-awal lagi kena ubah sikit dialog. 

Saya: takde ke restoran Arab yang sedap kat area Putrajaya? Asyik-asyik pegi Saba je.

Mr. Hubby: Kawan-kawan kata ada. Jom tengok kat GPS. 

Then, belek punya belek GPS. Nampak nama `Mr. Kabab & Biryani' kat Presint 15. Jadi... Jom ke sana!



Dah sampai pun


Tak susah nak cari Restoran ni. Restoran ni besar. Boleh makan di dalam (berhawa dingin) atau boleh pilih makan di luar. Kami pilih untuk duduk lepak2 di luar. 





Tunggu order


Dan tak lama tunggu makanan pun. Servis memang efisien. 


Meja sudah sesak!


Mr. Hubby makan Biryani Kambing. Sedappp...




Saya makan roti nan cheese. Lembut giler dan cheezy sungguh. Siap tapau bawak balik untuk budak-budak.



Sedap sangat nan cheese ni!


Cicah dengan kari dia yang cukup rasa. 





Tandorinya sungguh awesome. Tak cukup satu sebenarnya.




Harganya pun tak ler mahal sangat. Boleh la. Tapi bukan untuk makan hari-hari. Sekali-sekala. Masa nak bayar, jangan lupa bawa benda ni ye... 






Alamat restoran:

Mr. Kabab & Biryani
No.42,44,46, Jalan Diplomatik 3/1,
Precint 15 (Diplomatic Precint),
62050 Putrajaya



Sekian. 


2 comments:

sarah mohamad said...

Waduuuhhh terliur tengok those foods tuuu. dah la lama tak makan makanan arab ni. heheheh :)

weezana said...

sesekali kalau makan makanan arab, memang best sangat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...