Wednesday, January 23, 2013

Sejukkan Tekak di Pak Nik Cendol Sungai Petani

Dua minggu lepas saya pulang ke Sungai Petani. Kali ini saja-saja je balik nak tengok My Mom. Jumaat malam bertolak dari rumah dan tengah hari Ahad bertolak pulang dari Sungai Petani. Perjalanan ke Utara pada hujung minggu biasa (tanpa perayaan), sungguh selesa. Tidaklah kami perlu berasak-asak di lebuh raya. 

Entry ni sebenarnya nak cerita tentang Cendol yang awesome di Bandar Sungai Petani. My Mom lah yang ajak kami singgah di warung ni. Warung ni namanya Warung Pak Nik.


Khayra teruja nak makan cendol


Kat sini tak banyak menu pilihan. Cuma ada Cendol, Laksa dan Bihun Sup je. Lain-lain takde.
Walaupun begitu, pelanggan tetap ramai. FYI, masa kami pergi ni, kurang sikit pelanggan. Pak Nik kata Warung ni baru je nak buka. Almaklum pagi lagi sebab kami baru balik dari Pasar Tani.

Bihun sup pun belum ready.

Sedang menyiapkan Bihun Sup


Jadi kami order cendol special untuk hilangkan dahaga.Hasya & Cendol


Cuaca yang panas menyebabkan cendol Pak Nik ni sedap berganda-ganda. Banyak sungguh isinya. Cendol special ni cuma RM2.20 sahaja semangkuk.Cendol habis dimakan.Untuk cendol biasa baru RM1.80. Kat bawah ni saya ambil gambar harga-harga makanan di Warung Pak Nik.Mr. Hubby kata, cendol kat sini cukup rasa. Manis, berkrim, sejuk dan awesome. Nota: Warung ni tepi jalan je, selepas Petronas. 

Sekian. 

2 comments:

KLCutebabyware said...

Ada contact no. Pak nik ni x ?

weezana said...

Maaf takde. Saya tak ambil pula no. phone dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...