Tuesday, August 14, 2012

Iftar di Resepi Rahsia (Catatan Ramadhan 2012)

Kadang-kadang tu saya memang terasa nak ke Resepi Rahsia. Hurrmmm apakah itu? Restoran baru?

Bukan restoran baru. Kalau sebut Secret Recipe mesti korang semua tahu kan? Hehehe... Tiba-tiba terasa nak ke Secret Recipe ni bukan kerana nak makan kek. Tapi sebab nak makan tomyam. FYI kepada sesiapa yang belum tahu atau tidak tahu, Noodle in Tom Yam Kung di Secret Recipe memang terbaikkkk. Cukup rasa, pedas, masam dan manis.



Rugi tak cuba kalau belum pernah cuba. Tapi kalau tak makan pedas, jangan cuba. kalau makan juga, anda akan sakit perut hehehe..


Selain daripada order Noodle in Tom Yam Kung ni, saya dan Mr. Hubby juga order nasi goreng. Nasi goreng pilihan ialah Secret Recipe Fried Rice with satay. Bolehlah tahan juga rasa dia, tapi tak berapa awesome kalau nak dibandingkan dengan Tom Yam Kung tadi.




Sepanjang bulan puasa ni juga, Secret Recipe beri percuma kurma dan air sirap. walaupun mendapat air sirap percuma, saya order juga jus tembikai sebab saya memang sangat dahaga dan terasa nak minum jus.



Akhir kata, Mi Tomyam yang the best in town memang di Secret Recipe. Setuju takpe, tak setuju pun takpe. Just my 2 cents.

Sekian.




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...