Thursday, June 14, 2012

A'Famosa Resort.. Tentang Pekan Koboi Part II

Sambungan daripada Part I.

Nampaknya, badan semakin berpeluh-peluh selepas makan Durian Raja Musang. Kami kemudiannya, pulang ke A'Famosa Resort untuk makan malam di Golfer's Terrace.



Ada pelbagai pilihan disediakan untuk makan malam.

Ruang makan yang luas

Salads

Rupa cantik tapi rasa biasa je

Puding & jelly

Mi Sup


Tapi pinggan saya malam ini memang Western.

Spaghetti, Lamb Chop & Chicken Salami

Puding & Cokelat tu je yang sedap



Jam 8 malam kelas bermula.



Walau bagaimanapun, kelas ditamatkan lebih awal kerana ramai peserta kursus yang ingin melihat karnival di Cowboy Town atau Pekan Koboi.

Cowboy Town Yeehaa!


FYI, setiap malam di A'Famosa Resort ini anda boleh berpesta di Cowboy Town. Ada pertunjukan bunga api, pertunjukan kuda dan lain-lain. Selain daripada berpesta, anda juga boleh menaiki pelbagai rides seperti taman tema. Tapi pilihannya adalah terhad dan jauh bebenor untuk mengejar kehebatan Genting Theme Park. 

bergambar kenangan

Model kereta mini- Cik Eyein :)

Bayaran yang dikenakan untuk memasuki Pekan Koboi ini adalah RM45. Walau bagaimanapun, untuk late entry iaitu selepas pertunjukan bunga api, bayaran yang dikenakan adalah RM20.

Tak ramai orang, hampir jadi Ghost Town. Mungkin sebab dah jam 10.30 malam.

Kalau nak lebih murah, anda boleh masuk jam 10.30 malam. Kalau masuk time ni, tak payah bayar, percuma je. Tapi tak boleh main apa-apa, tengok dan ambil gambar sahaja. Pekan ini ditutup pagarnya jam 11 malam.



Tak tau la apa kaitan koboi ngan monkey.

Bowling Alley

Balik dari pekan Koboi, badan memang letih sangat. Waktu untuk beradu. 

Bilik besar tapi kebetulan takde sharing partner.

Esoknya pula sudah nak pulang ke ibu kota. Sebelum balik kita lunch dulu.

Tak lalu makan nasi

Dessert lagi

 Akhir kata, saya paparkan beberapa gambar hotel untuk tatapan anda semua. 


Ruang untuk bersantai



Sekian. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...