Sunday, February 26, 2012

Eat, Relax & Love.... Teluk Dalam Resort, Pangkor Island (Part I)

Teluk Dalam Resort, Pulau Pangkor Malaysia... Destinasi pelancongan indah yang berlatar belakangkan suasana kampung. Dengan tema `A True Kampung Experience', resort ini menepati apa yang kami mahukan... Kami mencari makanan yang sedap, mahu berehat dalam suasana yang tenang dan mahu mengeratkan kasih sayang kekeluargaan antara satu sama lain. Pendek kata, "eat, relax and love... <3"Jumaat February 24, Perjalanan kami ke Lumut mengambil masa selama kira-kira 3 1/2 jam. Dari Jeti Lumut, kami menaiki feri ke Teluk Dalam, Pulau Pangkor. Perjalanan menaiki feri ini tidak sampai 30 minit. Sampai sahaja di Jeti Teluk dalam, van resort telah menanti untuk membawa kami ke Teluk Dalam Resort. Jam 5.00 petang, kami sekeluarga memulakan pencarian kami yang pertama iaitu `EAT'. Minum petang kami cukup simple iaitu Bihun Goreng, Karipap dan Teh O/Kopi. Sekampung Cafe yang terletak berhampiran dengan pantai menyajikan kami bukan sahaja makanan Melayu yang lazat, malah hembusan bayu pantai yang nyaman.Jam 6.00 petang kami bersantai di tepi pantai dengan pencarian kami yang kedua iaitu 'RELAX'. Angin sempoi-sepoi membuatkan Khayra terlena dibuai mimpi.
Selepas puas berada di tepian pantai, kami berjalan-jalan di sekitar resort sambil merakam pelbagai gambar yang menarik.

Barisan Pohon Kelapa


Ciku

Sukun

Jambu air

Begitulah suasana kampung sekitar resort ini. Chaletnya dengan reka bentuk rumah Melayu tradisional. Di sekitar chalet pula, banyak pohon buah-buahan. Kita sambung di Part II untuk aktiviti pada hari ke-2....Untuk Part II klik sini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...