Wednesday, December 28, 2011

Places for Makan... Domino's Pizza (Cheese Burst Double Decker)

Kalau sebut tentang pizza, jenama paling dominan di Malaysia ni ada 2: Pizza Hut dan Domino's. Kalau tengok iklan di TV,  memang berlawan-lawan dua-dua pizza ni. Di kala Pizza Hut memperkenalkan Ultimate Cheesy Bites 7 Pizza, Domino's juga tidak mahu ketinggalan dengan pengenalan Pizza Cheese Burst Double Decker.




Semalam, Mr. Hubby ambil cuti sebab nak menguruskan macam-macam hal. Menjelang tengah hari, kami sekeluarga berada di Mid Valley Megamall untuk membeli kasut sekolah untuk Hasya. Then, Hasya kata yang dia nak makan pizza. Jadi kami terpaksa buat pilihan sama ada Ultimate Cheesy atau Cheese Burst.


Christmas Mazes at Mid Valley

Setelah melihat pro & cons,  kami akhirnya pilih untuk lunch di Domino's. Dan sudah tentunya, kami order set Cheese Burst Double Decker Pizza. Selain daripada pizza (saiz regular), set ini juga dilengkapi dengan 6 twisty bread, sekotak Crazy Chicken Crunchies, sebiji Chocolate Lava Cake dan 2 soft drinks.




Crazy Chicken Crunchies sampai dulu sebab nugget ayam ni kan appetizer. Saya dah 3-4 kali juga makan Crazy Chicken Crunchies ni. Dan, saya memang suka dengan rempah ratus perapan ayam ni. Kejap je boleh habis sekotak.







Pizza Cheese Burst Double Decker sampai tidak lama kemudian. Pizza ini memang rangup dohnya. Mozzarella dan Creamy Cheddar yang memenuhi pizza memang memuaskan hati apabila mengunyah pizza ini. Sungguh terasa cheezy. Kami pilih Beef Pepperoni sebagai topping pizza. Slice pertama tu memang tak terasa kenyang sebab sedap sangat!





Seterusnya adalah dessert iaitu Chocolate Lava Cake. sebiji kek comel ni, kalau boleh kongsilah berdua atau bertiga. Ini kerana kek ini terlalu manis! Jangan salah anggap, saya bukan kata tak sedap, cuma terlalu manis. Jadi, eloklah dikongsi supaya kita tak makan terlalu banyak gula. Masalahnya, susah nak berhenti menyuap kek ni, jadi kalau kongsi, kita akan dapat mengawal diri sendiri.





6 keping twisty bread sampai sewaktu kami dah habis makan pizza dan dah kenyang sangat-sangat. Jadi, saya minta waiter tu bungkuskan sahaja untuk bawa balik. Maaflah ye, tak sempat ambil gambar sebab Hasya jadikan kudapan semasa dalam kereta.


Khayra yg tidak dapat makan Cheesy Burst

Kesimpulannya, makan di Domino's ni memang sedap. Kalau nak makan di Domino's, anda kena check terlebih dahulu sama ada cawangan yang berdekatan tersebut ada sediakan meja makan atau tidak. FYI, Pizza Domino's lebih popular untuk dibawa pulang atau delivery bukannya makan di restoran. Cuma sesetengah cawangan sahaja yang boleh dine-in.  


Lain kali, saya akan cuba buat pizza sendiri... ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...