Saturday, November 26, 2011

Places for makan: Restoran Saba (Cyberjaya)

Dah lama tak makan kat luar! Lebih tepat, lama betul tak keluar rumah.. Berpantang secara tradisional, bukan sahaja bermakna berpantang makan, tapi juga berpantang keluar berjalan-jalan.

Bagai pucuk dicita, ulam mendatang, hari ini Mr. Hubby takde apa-apa aktiviti pada sebelah petang. Maka, cadangan untuk makan kat luar adalah cadangan yang amat sesuai. Tapi di mana ye?




Tetiba je terlintas kat dalam minda, "Apa kata makan makanan Arab?" Jadi, saya pun cadanglah kat Mr. Hubby. Dia kata, "ok je". Jadi, tanpa berlengah, kami anak-beranak berserta dengan My Mom pun bersiap untuk ke Restoran Saba, di Cyberjaya




Sebelum ni dah ramai kengkawan dan sedara-mara yang suggest restoran ni. Ramai yang kata, makanan kat sini sedap-sedap. Ramai gak yang kata, restoran ni sentiasa ramai orang. FYI, Restoran ni mula beroperasi sejak Jun 2007.

Semua kata-kata kengkawan tu ada benarnya. Restoran ni memang sentiasa penuh dan makanannya juga sedap-sedap. Menunya ada pelbagai pilihan makanan.





Kami order masakan yang berlainan, jadi boleh cuba banyak masakan.

Berikut adalah pilihan kami:


Kabsah Lamb - Mr. Hubby


Kabsah Chicken- My Mom
  
Chicken Chop - Hasya

Kebab Chicken - saya

Watermelon, honey dew & pineapple juices

Restoran milik warga Yaman ini menepati citarasa kami sekeluarga. Cuma, portionnya agak banyak, sedangkan kami order saiz yang regular sahaja. Tak dapat kami bayangkan portionnya, kalau order saiz besar.


Mr. Hubby


Hasya makan kebab saya

My Mom

Harganya juga sederhana sahaja. Kalau anda mampu makan fast food, maka anda akan mampu bayar harga makanan di sini.

Ada banyak lagi pilihan makanan seperti AOUKDH, fasolya, mogalgal, tebsi, shawerma, dan kabsah.

Maka, anda tidak perlu ke Timur Tengah untuk mencuba makanan Arab, anda cuma perlu ke:

Saba Restaurant
4800 Suite 02 GRD Floor
CBD Perdana Cyberjaya
Tel: 03 - 83202544

Bon appetit!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...